10 jaar BABS

Op 1 mei 2013 voltrok ik mijn allereerste huwelijk in de gemeente Nijkerk.
Een huwelijk, in de trouwzaal, om 10.00 uur ’s morgens! De dag na de allerlaatste Koninginnedag, waarop Willem Alexander werd ingehuldigd als koning. “Wie gaat er dan trouwen?”, vroeg ik mij toen af.

Ik ben Ilse 

 

trouwambtenaar en ceremoniespreker.

 

Dit allereerste huwelijk was alles behalve wat ik had bedacht bij een eerste huwelijksvoltrekking van een beginnende BABS.

Dat ie anders was, dat was een feit. Zo wilde het bruidspaar van te voren geen gesprek met mij. Sprak de bruid bijna geen Nederlands (lekker handig met mijn steenkolen Engels). Hadden ze slechts twee gasten, die ook getuigen waren en… ze hadden de hele trouwzaal gehuurd.

Op de dag zelf bleken de getuigen niet eens te weten dat zij op die dag getuigen zouden zijn. Ze dachten niets vermoedend ‘gewoon’ een kopje koffie te gaan drinken in het centrum. Zo ‘vroeg’, na Koninginnedag, vonden ze dat toch wel gek. Het werd nog gekker, want het werd een kartonnen bekertje op het gemeentehuis. Toen ik hen vervolgens, in mijn toga, opving, vonden ze het nog gekker worden!

En nu, inmiddels, vele voltrekkingen verder, vind ik niks meer ‘gek’.

Ilse in het Kort

Fris | Sprankelend | Creatief | Verbindend |

Toen ik nog in mijn functies, als productie bij de televisie en eventmanager van teambuildingsevenementen, bij huwelijksceremonies van vrienden en familie als gast aanwezig was, had ik al vaak geroepen: ‘het kan ook anders’. Want wie zit er op geschiedenis van het pand en een gedichtje te wachten als het niet bij je past? Met mijn creativiteit vind ik het geweldig om unieke en persoonlijke ceremonies te creëren die het verhaal van het bruidspaar perfect weergeven. Of het nu gaat om een relaxte strandbruiloft, een intieme en vrolijke ceremonie in het bos of een feestelijke viering in een stoer pand; ik pas mij graag aan, aan jullie wensen en dromen.

Met mijn vrolijke en sprankelende persoonlijkheid en een passie voor het verbinden van mensen op hun speciale dag, breng ik graag een vleugje luchtigheid en vrolijkheid in de ceremonie, zodat er gelachen kan worden en iedereen zich op zijn gemak voelt. We moeten het leven immers niet al te serieus nemen! Als een verbindend persoon, vind ik het belangrijk om de liefde en verbondenheid tussen twee mensen te vieren. Ik sta open voor alle vormen van liefde en ben er trots op om koppels van diverse achtergronden en culturen te mogen trouwen.

In mijn vrije tijd ben ik het liefst te vinden op het (wadden) strand. Ik ben dol op de zon. Chips is mijn ultieme guilty pleasure, en je zult me vaak zien rondhuppelen op mijn gympies, met mijn kleine schoenmaatje 36. Ik cross over de Nederlandse snelwegen op weg naar mijn familie in Sint Pancras (Alkmaar en omgeving) waar ik als energieke ram ben opgegroeid, of… uiteraard onderweg naar jullie ceremonie.

Samen maken we er iets onvergetelijks van!

06 – 22 37 07 27